Portfolio

Ca Sales: reforma d’un pis històric a barri de Russafa de València

Ca Sales: reforma d’un pis històric a barri de Russafa de València

Ca Sales, és una vivenda situada al barri de Russafa, ubicada en un edifici amb protecció ambiental. Tot i la limitació que suposa fer actuacions parcials en un edifici de més de 100 anys i protegit, tot l’equip ha gaudit transformant tant l’espai com els seus acabats.

Sense perdre la configuració original de l’habitatge, hem transformat una vivenda molt compartimentada amb dormitoris sense ventilació i estances de dia molt reduïdes en una vivenda amb una zona de dia amb saló, menjador i cuina oberta al pati d’illa i dos dormitoris al carrer.

Pel que fa als materials hem eliminat els elements impropis que s’havien afegit al llarg dels anys per tal de recuperar l’essència de l’edifici. Així hem retirat el fals sostre d’escaiola, recuperat les bigues de fusta i els murs de rajola massissa vista.

D’altra banda, hem incorporat finestres de fusta a la façana protegida segons el disseny original i hem aconseguit millorar l’aïllament tèrmic i acústic de tota la vivenda.Amb aquesta intervenció hem aconseguit portar al segle XXI un habitatge de principi del segle XX sense perdre la seua essència.

 

Date:
Any

2023

Contractista

ROIMAR

Ferreria i Manyeria

Melchor Manyó

Tarima

Moquetas Orengo

Instal·lacions

Guillem

Fotografia final d'obra

RAFA ANDRÉS