Portfolio

Ascensor i nova escala comunitària en Edifici Proa a la platja de Bellreguard

Ascensor i nova escala comunitària en Edifici Proa a la platja de Bellreguard

Aquest edifici ha vist culminada la intervenció de rehabilitació integral de la seua pell exterior amb aquesta operació d’accessibilitat. Hem aconseguit instal·lar un ascensor hidràulic amb capacitat per a 3 persones mitjançant l’enderroc de la seua escala comunitària i l’execució d’una nova escala oberta i una caixa d’ascensor on THYSSENKRUPP ha instal·lat un aparell elevador. Aquest fet s’ha aconseguit amb una lectura estricta de la normativa urbanística que ha permés sobrepassar la antiga geometria de l’edificació.

Aquesta delicada intervenció s’iniciava amb l’enderroc del buc de l’escala existent i l’execució d’una nova estructural metàl·lica amb 2 suports que ancorats a un nou fonament de formigó armat, permetent l’ancoratge d’una nova escala comunitària totalment volada sobre la qual s’han dissenyat unes planxes metàl·liques que allotgen el paviment petri de granit.

Tota aquesta estructura metàl·lica ha estat galvanitzada i termolacada tram per tram per tal d’evitar soldadures o trams desprotegits i s’ha muntat amb unions encargolades.

Seguint els preceptes de lleugeresa anteriors es va executar un buit d’ascensor amb cartró algeps així com una barana amb panells de composite, resistent a totes les inclemències meteorològiques i un bassamà d’acer inoxidable que recorre les escales per la seua cara exterior.

Date:
Category:
Any

2021-2022

Contractista

THYSSENKRUPP

Albanyileria i remats

CONSTRUCCIONES BAÑULS

Estructura metàl·lica

MANUFACTURAS GANDIA

Fotografies final d'obra

Rafa Andrés

Pressupost

131.395,00 €