Portfolio

Reforma integral de ca Rogelia i Salvador en el ravalet de Rafelcofer

Reforma integral de ca Rogelia i Salvador en el ravalet de Rafelcofer

Ca Rogelia i Salvador fa al·lusió als avis del propietari d’aquest habitatge, que van viure durant dècades en aquest edifici. Amb questa intervenció es redefineix el programa de necessitats d’aquesta vivenda entre mitgeres al ravalet de Rafelcofer, una xicoteta barriada caracterizada per una ordenació entre mitgeres amb una trama urbana desordenada i conglomerada al voltant de vials irregulars propis de les construccions morisques.

Tenint en compte aquesta disposició s’ha volgut organitzar l’habitatge al voltant del seu pati interior, amb el qual fita la zona de dia. En aquest pati s’han utilitzat materials que malgrat el seu caràcter alegre i juvenil ens acosten a l’essència més mediterrània, amb l’ús de gelosies ceràmiques que permeten el pas de l’aire per garantir una major ventilació als dies més calurosos de l’any.

Pel que fa a la disposició interior de la vivenda s’ha generat una ordenació oberta al voltant d’una doble altura que conecta amb la planta superior que aporta una iluminació cenital controlada a tot l’habitatge. Amb la inserció de l’escala de manera transversal s’ha aconseguit ordenar i dividir la zona d’estar i la de menjador, dotant d’una proporció més acollidora la zona d’estar.

Pel que fa a la materialitat s’opta per acabats sobris que contrasten amb la luminositat i el caràcter juvenil del pati.

A més en aquesta ocasió s’han poguut tramitar amb èxit les subvencions de la Generalitat Valenciana del Pla RENHATA destinades a la reforma de banys i cuines.

Date:
Year

2022

Contractor

Climent CB

Ferreria i manyeria

Som Ferro

Ceramic coatings

Azulejos Rubio

Photographs

Rafa Andrés

Serralleria Exterior PVC

Talleres JOYPE